Brakettien 

Brakettien hinta määräytyy jokaiselle potilaalle yksilöllisesti, sillä purentaongelmat ovat vaikeusasteeltaan hyvin erilaisia. Lopullinen hinta riippuu liimattavien brakettien määrästä, käytettävien materiaalien määrästä sekä hoidon kestosta. 

Metallisten brakettien
Valkoisten brakettien
Damon brakettien


Yksinkertaisimpien metallisten brakettien hinta
Braketit liimataan hampaiden ulkopinnoille ja kiinnitetään ligatuurilla kaarilankaan. Braketit kiinnitetään yleensä ensi ylähampaisiin ja hoidon arvioitu hinta on 430–500 euroa. Muutaman kuukauden kuluttua liimataan braketit alahampaisiin, jolloin hoidon hinta on myös 430–500 euroa. Kuukausittainen aktivointi maksaa 26–55 euroa ja hoito kestää yhdestä kahteen vuoteen. Brakettien käytön aikana järjestelmä aktivoidaan ja kaarilanka vaihdetaan. Brakettien poistamisen jälkeen hampaiden taakse asennetaan retentiolanka ja valmistetaan retentiokoje. Kyseisestä toimenpiteestä veloitetaan noin 150–200 euroa hammasriviltä. Ylä- ja alahampaiden brakettien hinnaksi muodostuu arviolta 2000–2500 euroa.
Valkoisten brakettien hinta
 Braketit on valmistettu tavallisesti keramiikasta. Kaarilanka on päällystetty valkoisella materiaalilla, joten braketit ovat huomaamattomammat. Keraamisten brakettien biomekaaniset ominaisuudet ovat melko samanlaiset kuin metallisilla braketeilla. Tärkein eri on keramiikan vahvuus, mikä saattaa aiheuttaa vastahampaiden kulumista. Sen vuoksi keraamisia braketteja suositellaan enemmän ylähampaisiin. Yläkaaren hinta-arvio on 630–700 euroa. Keraamiset braketit voidaan liimata luonnollisesti myös alahampaisiin, ja hinta on myös siinä tapauksessa 630–700 euroa. Kulumista voidaan välttää nostaa purentaa väliaikaisilla täytteillä tai erityisillä ligatuurilla. Brakettijärjestelmän aktivointi maksaa 55–100 euroa. Brakettien poiston jälkeen hampaita tuetaan sisäpuolelta retentiolangalla. Yökäyttöä varten valmistetaan kisko. Viimeiset vastaanotot maksavat arviolta 150–200 euroa. Keraamisten brakettien lopullinen hinta on 2800–3300 euroa. Ligatuurattoman
Damon-järjestelmän brakettien hinta 
Samoin kuin ns. tavalliset metallibraketit, myös ligatuurittomat metallibraketit liimataan hampaiden ulkopinnoille. Kiinnittämiseen ei tarvita ligatuuroja. Damon-braketit kiinnittyvät kaarilankaan erityisillä lukoilla, ja braketit voivat liukua kaarilankaa pitkin. Hoito aloitetaan tavallisesti yläleuasta ja hinnaksi muodostuu arviolta 530–600 euroa, johon tulee myöhemmin lisäksi alahampaiden braketit, 530–600 euroa.  Ligatuurattomat järjestelmät ovat pidemmän aikaa aktiivisia, joten vastaanottojen väli voi olla vähintään kaksi kuukautta. Brakettien aktivointi ja kaaren vaihto maksaa noin 26–55 euroa. Yksikertaisemmissa tapauksissa saavutetaan ihanteellinen tulos jo vuodessa. Hoito kestää tavallisesti kaksi vuotta ja brakettien poiston jälkeen hampaiden taakse kiinnitetään retentiolanka. Jotta ihanteellinen tulos säilyisi, valmistetaan lisäksi irrotettava levy tai kisko, jota käytetään vain öisin. Brakettien poisto ja retentiokojeiden valmistaminen maksaa 150–200 euroa yhtä leukaa kohden. Ligatuurattoman järjestelmän hinta on arviolta 2200–2700 euroa. 

Breketravi Facebookis

puhelin: (+372) 64 61 493 | Faehlmanni 5 | Tallinn 10125